Gua sha, ansiktsmassage och hudvård som ger huden glöd

Den asiatiska behandlingen gua sha, och ansiktsmassage överlag, har blivit populära metoder för att uppnå lyster och ungdomlig hud. Gua sha använder sig av naturliga stenar av kristall som ger ansiktet en behaglig massage, slappnar av musklerna och stramar upp huden.

Det finns också hudvårdsprodukter som är särskilt framtagna för att ge huden lyster. Kombinationen av ansiktsmassage och de rätta produkterna stärker hudens vitalitet, så du får ett fräscht och livfullt utseende.

Läs mer om den asiatiska massagetraditionen här i artikeln, och få inspiration till en hudvård som ger lyster.

Vad är gua sha och hur fungerar det?

Gua sha är en mer än 1000 år gammal kinesisk ansiktsbehandling, som de senaste åren ha blivit mycket populär i den västliga delen av världen. Ansiktsbehandlingen är naturlig och har flera fördelar för din hud. Den verkar bland annat mot muskelspänningar i ansiktet, samt stramar upp och gör huden uppfriskad.

Gua betyder att skrapa, och sha betyder rodnad. Behandlingen utförs genom att du med en natursten av kristall ger ansiktet en mjuk massage, som stimulerar huden och sätter i gång blodomloppet.

Du kan få gua sha-stenar i olika former och av olika kristaller. Valet av sten beror på dina behov. Kristallerna har olika fördelar, och stenarna är kända för att ha unika egenskaper för våra tankar och personliga energiflöden.

Du kan läsa om de olika kristallerna där du köper din gua sha.

ANSIKTSMASSAGENS FÖRDELAR

Du kan ge ansiktet en avslappnande massage på flera olika sätt. Några vanliga metoder är gua sha, en ansiktsrulle eller fingrarna. Oavsett vilket redskap du använder har ansiktsmassage flera fördelar för din hud.

1. Sätter i gång blodcirkulationen

Massage sätter i gång blodcirkulationen och ökar blodtillförseln till ansiktet. Det ger dig en vacker färg på kinderna och ett friskt och livfullt utseende. Det är också därför som ansiktsmassage är en fantastisk metod för dig som önskar en naturlig lyster.

2. Minskar avfallsämnen

Kroppen utsöndrar hela tiden avfallsämnen som kan sätta sig i huden som orenheter eller bilda vätskeretention. Ansiktsmassage minskar avfallsämnena i huden och lugnar områden drabbade av vätskeretention och inflammation. Du får en renare, fastare, lenare och jämnare hud.

3. Slappnar av musklerna

Vi använder ansiktsmusklerna hela tiden, de ger oss vår mimik. Därför kan våra ansiktsmuskler lätt bli spända och många upplever spänningshuvudvärk och spänningar i käken.

Ansiktsmassage hjälper dig med att slappna av i musklerna och strama upp ditt utseende.

4. Stramar upp och gör huden jämn

Ansiktsmassage bidrar till att stimulera huden och hjälpa cellförnyelsen, vilket stärker elasticiteten och verkar återuppbyggande för huden.

Använd en gua sha med böjda hörn eller en derma-rulle med små piggar för en djupare ansiktsmassage.

Använd en vårdande kräm till din ansiktsmassage

Innan du påbörjar din ansiktsmassage är det viktigt att rengöra huden med exempelvis en micellaire. Efter ansiktsrengöring kan du applicera ett vårdande serum eller en fet ansiktskräm för att få en behaglig ansiktsmassage.

En gua sha-sten eller en ansiktsrulle är effektiva redskap för en avslappnande och förnyande ansiktsmassage. Men om den kinesiska ansiktsmassagen verkar en smula omständlig kan du i stället massera dig själv med dina fingrar.

Så här utför du en ansiktsmassage utan redskap

Med enkla rörelser kan du ge dig själv en avslappnande ansiktsmassage. Beroende på vilket resultat du önskar finns det olika rörelser och hudvårdsprodukter du kan använda till ansiktsmassagen.

1. Strama upp huden med uppåtgående rörelser

Om du vill reducera ålderstecken och fina linjer kan Blue Therapy Uplift Cream bidra till att strama upp huden och göra den fastare. Krämen innehåller bland annat extrakt av röda alger som hjälper med att ge en uppstramad och slätare hud. Den rika konsistensen ägnar sig väl till torr hud och passar bra till en avslappnande ansiktsmassage.

För fingrarna längst käklinjen mot nacken i uppåtgående rörelser för att lyfta och framhäva dina ansiktskonturer. Rör därefter fingrarna med lätt tryck från kanten av dina läppar upp mot ögonens yttersta kanter, via ögonbrynen upp till toppen av pannan.

Ansiktsmassagen ser till att antiage-krämen tränger djupt in i huden.

2. Ge huden lyster och fyllighet med vågrörelser

Om du önskar en ansiktsmassage som ger glöd kan Blue Therapy Revitalize Day hjälpa dig och ge huden ett fräscht utseende och en strålande lyster. Krämen garanterar målriktad anti age-vård. Den är berikad med naturliga amber-alger och vår signaturingrediens Life Plankton, som stärker huden och minskar ålderstecken.

Stimulera blodcirkulationen genom att föra särade fingrar i vågrörelser från mitten av ansiktet ut mot käklinjen och upp på pannan. Kläm områdena med ålderstecken mellan dina pekfingrar och tummar i mjuka, rullande rörelser för att öka blodtillförseln och jämna ut huden.

3. Ge huden en fukt-boost med cirkulära rörelser

För att uppnå en ansiktsmassage med regenererande effekt kan du använda vår Life Plankton Elixir Serum. Formulan är berikad med en ultraaktiv och förstärkt form av probiotiska bakterier som finns naturligt i huden och stärker hudbarriären.

Serumet är också berikat med hyaluronsyra som hjälper med att binda fukt till huden, så att hudens fuktbalans bevaras. Huden lämnas välfuktad och stärkt.

Applicera serumet i mjuka, cirkulära rörelser över hela ansiktet för att vara säker på att det tränger djupt in i huden.

4. Fukt med trummande rörelser

Om du önskar en ansiktsmassage med fuktgivande effekt på huden kan vår Aquasource Hyalu Plump Gel ge din hud intensiv fukt och lyster i upp till 48 timmar, med hjälp av extrakt från den naturliga växten aura leaf.

Fördela krämen i ansiktet och intensifiera de fuktgivande egenskaperna genom att röra fingrarna runt i ansiktet med trummande och duttande rörelser, som ett regnväder eller vattenfall. På så sätt ser du till att produkten kommer bra in i huden.

 

KOLLA EFTER DESSA
INGREDIENSER

LÄS MER