OM BIOTHERM

Biotherm har varit ledande inom hudvård sedan 1952, med ingredienser av naturligt ursprung i centrum. En av dessa ingredienser är LIFE PLANKTON™ från Pyrenéernas varma källor vars stärkande egenskaper används i alla av Biotherms hudvårdsprodukter.

Med expertis från biovetenskapen fokuserar Biotherm på produkter med effektiva formler, men alltid med behagliga texturer och dofter. Biotherm erbjuder hudvårdslösningar för alla hudtyper, behov och livsstilar. Ikoniska produktserier inkluderar Life Plankton™, Aquasource, Blue Therapy och Lait Corporel.

Varje dag öppnar den biologiska mångfalden i vattenmiljöer upp nya möjligheter inom forskningen. Biotherm har 60 års expertis inom hudbiologi och våra forskare avslöjar fördelarna med nya molekyler från havsbaserade mikroorganismer, plankton och alger. Vårt mål är att uppnå en synlig hudförbättring genom naturliga ingredienser. Naturen är en ändlös källa till välbefinnande, förnyelse och läkning. Det är vår ambition att skydda haven och bevara dem för framtida generationer.

~

Socialt engagemang

SVANENMÄRKET

Det nordiska Svanenmärket har certifierat vår solcreme efter en analys av hela produktens livscykel – ända från råmaterial till produktion, användning, avyttring och återvinning. Läs mer om det nordiska Svanenmärket här: https://www.ecolabel.dk/en.

WATER LOVERS PROGRAM

Sedan 2012 har Bioterm arbetat med Water Lovers-programmet, ett initiativ vars syfte är att informera om plastföroreningar och förändra människors beteende gentemot haven.

TARA PARTNERSHIP

@fondationtaraocean är vår forskningspartner sedan 2017 och vi inspireras av de många framsteg de har gjort! Tara Fondation har på sitt 36 meter långa segelfartyg i aluminium utfört 11 expeditioner för att samla marina data runt om i världen. Genom sina undersökningsresultat har de kunnat förse forskare med information som hjälper till att förutse och förebygga klimatförändringarnas påverkan på havsorganismer som phytoplankton.

~


BIOTHERMS HISTORIA

​​​​​​​Vår historia sträcker sig tillbaka ända till medeltiden då kvinnor reste till varma källor i Pyrenéerna för att leta efter evig ungdom. Efter varje bad i "ungdomens källa" blev huden mjukare, lenare och föryngrad. Legenden berättar också att de romanska krigarna brukade läka sina sår efter krigsslagen i de varma källorna. Men den hemligheten bakom de mytiska krafterna avslöjades av en slump flera 100 år senare.


Det var på 1950-talet som dr Jos Jullien upptäckte ett annorlunda fenomen i källorna: en substans på ytan av vattnet.


Analyser avslöjade hemligheten bakom källornas förnyande kraft - Life Plankton TM. Strax efter denna upptäckt mötte dr Jullien skönhetsexperten Jeanine Marissal från Monaco. Tillsammans insåg duon vilken otrolig förvandlingsförmåga Life Plankton™ hade och den enorma potentialen som hudvårdsingrediens. Således föddes Biotherm.

~

LIFE PLANKTON ESSENCE

Upptäck Biotherms mirakelingrediens Life Plankton.

I hjärtat av Pyrenéerna ligger den legendariska källan där romerska krigare upplevde den förnyande kraften hos Life Plankton™. En gåva från naturen som gör mer än bara lugnar.
Vår Essence är ett lätt och effektivt serum som fungerar som kosmetiskt vatten för snabb penetration och effektivt arbete på djupet. Den är utformad för att vara det första steget i varje skönhetsrutin och är den bästa fuktighetscrèmen för känslig hud. Grundläggande återfuktande vård för känslig hud som lugnar och stärker. Ingrediensen Life Plankton som finns i våra ansiktsmasker och fuktighetscrèmer, ger huden chansen att förstärka sitt försvar och bygga upp fuktighetsnivåerna.

Den är erkänd som en av de mest unika förnyande ingredienserna i kosmetikabranschen och förstärks av biofermenteringsprocess. På bara åtta dagar upplever du, oavsett ålder, en slätare, fylligare och finare hud.
Produkterna används av en miljon kvinnor världen över.

VÅR EXPERTIS

Tack vare en tillverkningsprocess med högt tryck och låg temperatur har Biotherms forskare lyckats kombinera fermenterade ingredienser med vatten, oljor och syre.

Det gör det möjligt för formlerna att förändra hudens yta och låta ingredienserna tränga ned på djupet. Du kan både se och känna effekten.

Alla Biotherms produkter finns i olika konsistenser som passar alla behov, olika årstider och miljöförhållanden. ~ ​​​​​​​

Blue science - förvandlar huden med havets näringsrika kraft

Den biologiska mångfalden i våra hav är ett av forskningens mest lovande och intressanta områden. I århundraden har man dykt ned i havsdjupen för att hitta vårdande ingredienser. Men det är fortfarande ett område som i mångt och mycket är outforskat.

BETTER PROXIMITY

Vår hud innehåller 70 procent vatten och har, rent biologiskt, mer gemensamt med vattenorganismer än landbaserade växter. Precis som huden har de här organismerna utvecklat särskilda försvarsmekanismer som står emot och bekämpar externa angrepp och uttorkning, samt förmågan att förnya sig.