Biotherms ingredienser
– så här verkar de i din fuktkräm

Urvalet av fuktkrämer är enormt, och det kan vara en oöverskådlig uppgift att ta reda på vilka ingredienser som är viktiga i hudvård och hur ingredienserna verkar.

Biotherm har ett stort utbud av fuktkrämer med olika egenskaper och ingredienser, som vårdar din hud på olika sätt.

Läs artikeln och få överblick över Biotherms ingredienser. Du får veta vilka ingredienser du ska kolla efter för att vara säker på att din hud får rätt hudvård som passar dina behov.

Kolla efter ingredienser i din fuktkräm både ger näring, vårdar och fuktar din hud

Den bästa ansiktskrämen är en som inte bara fuktar och vårdar, utan också stärker din hud så den håller sig mjuk, smidig och hälsosam.

Du kan med fördel kolla efter några av de ingredienser som finns naturligt i huden för att stärka hudbarriären.

Hudens behov är avhängigt av flera faktorer och behovet ändrar sig genom livet. För att hitta rätt fuktkräm för dig är det därför viktigt att du känner din hud och dess behov.

Önskar du till exempel att hitta en fuktkräm med antiage-egenskaper ska du kolla efter vissa ingredienser som hjälper huden att bli stramare och slätare. Söker du i stället efter en fuktkräm för torr hud är det andra ingredienser du ska hålla utkik efter.

Oavsett vilka behov din hud har kan du hitta en fuktkräm i vårt sortiment med de rätta vårdande ingredienserna, som ger din hud den hudvård den behöver.

Biotherms signaturingrediens Life Plankton – basen för våra fuktkrämer

Basen för alla våra fuktkrämer är vår specialutvecklade signaturingrediens, Life Plankton ™.

Signaturingrediensen ger våra krämer ett fuktgivande och stärkande fundament, som både vårdar och stärker din hud. Du hittar ingrediensen i de flesta av våra krämer och i vår Life Plankton-serie.

Life Plankton har naturligt ursprung och är utvunnet i de franska Pyrenéerna. Genom en kemisk fermenteringsprocess har vi förstärkt ingrediensen, så det är en mycket högre koncentration i våra produkter.

Formeln består av fraktioner av probiotika som stärker hudens barriär och ger huden ett bättre försvar mot yttre påverkan.
Probiotiska fraktioner är bra ingredienser att kolla efter i din hudvård – och vår fermenteringsprocess har lyckats stärka fraktionerna så de är 400 000 gånger starkare i våra hudvårdsprodukter än vad de är naturligt.

Du hittar probiotiska fraktioner i flera av våra fuktkrämer, men du kan också hitta andra vårdande produkter i vår Life Plankton-serie, som kompletterar din fuktkräm och ger huden extra omvårdnad. Du kan bland annat hitta ansiktsmasker och serum för alla hudtyper.

Utöver vår Life Plankton-formula är det andra vårdande ingredienser du med fördel kan kolla efter när du ska hitta rätt fuktkräm.

Vatten, hyaluronsyra, Aura Leaf och andra fuktgivande ingredienser

Människokroppen består av mer än 70% vatten, och därför är det inte helt överraskande att vatten också är en av de viktigaste ingredienserna för din hud. Vatten är med och bidrar till att ge huden fasthet och smidighet.

Vatten och fuktgivande ingredienser som hjälper huden med att bevara fukten och vätskebalansen är därför a och o i varje ansiktskräm.

Alla krämer innehåller vatten, men det finns andra ingredienser som kan hjälpa huden med att hålla vätskan är därmed intensifiera den fuktgivande verkan. Bland annat finns det många växter som är naturligt fuktgivande.

Ett exempel är växten aura leaf som är utvunnen ur de franska bergen. Du kan hitta extrakt från aura leaf i Biotherms fuktgivande Aquasource Hyalu Plump Gel. En unik kombination av glycerin, hyaluronsyra och aura leaf genomfuktar huden i upp till 48 timmar.
En annan superingrediens som håller huden fuktig är hyaluronsyra, som du också finner i vår signaturingrediens Life Plankton. Därför står det hyaluronsyra i ingredienserna på de flesta av våra dagkrämer. Hyaluronsyra är världsmästare på att hålla fukt och kan faktiskt binda fukt till huden 1000 gånger mera effektivt är vad huden klarar på naturlig väg.

Ceramider – en superingrediens som stärker hudens naturliga balans

Ceramider är fettsyror (lipider) och är viktiga byggstenar i hudens struktur. De finns naturligt i huden och stärker den naturliga hudbarriären genom att binda fukten och återupprätta den naturliga fuktbalansen.

Ceramider är en viktig ingrediens att kika efter i din hudvård, om du vill ha en fuktkräm som återupprättar hudens naturliga balans och ger intensiv fukt.

Vår Cera Repair Barrier Cream är berikad med naturliga bioceramider. Fuktkrämen lämpar sig väl för alla hudtyper, även känsliga. Krämen fuktar intensivt och den silkeslena konsistensen har en lugnande inverkan på huden.

Naturliga och lugnande oljor – en viktig ingrediens för torr och känslig hud

Om du har torr hud kan du med fördel kolla efter en fuktkräm berikad med naturliga oljor.

Huden kan bli torr av flera olika orsaker, men återkommande torrhet kan vara tecken på att huden har av underskott av naturliga oljor.

Huden innehåller åtskilliga fetter som sörjer för att vår hud är mjuk och känns behaglig. En korrekt sammansättning av fetter är därför minst lika viktigt som fukt och näring i hudvård.

Biotherm erbjuder flera ansiktskrämer särskilt utvecklade för torr hud, till exempel Aquasource Cica Nutri Cream. Fuktkrämen har en närande formula för en riktigt vård för torr hud.

Om din hud har tendens till att bli stram och rödaktig när du använder till exempel hudvårdsprodukter, kan det vara ett tecken på att din hud är känslig.
Det är en bra idé att välja en fuktkräm som är speciellt framtagen för känslig hud, som t.ex. Life Plankton Sensitive Balm. Krämen har en lyxig balm-konsistens som känns behaglig att använda.

Kolla efter Life Plankton i mer än bara din fuktkräm

Life Plankton är inte bara vår signaturingrediens som är basen till flera av våra fuktkrämer. Life Plankton är också utgångspunkten för vår hudvårdsserie med samma namn.

Serien består av flera stärkande produkter som kompletterar din dagliga fuktkräm och ger huden det lilla extra – både till dig med känslig hud, till dig som önskar reducera synliga ålderstecken, och till dig som önskar återupprätta hudens naturliga fuktbalans.

För att komplettera de vårdande egenskaperna i din dagkräm rekommenderar vi vårt Life Plankton Elixir Serum. Serumet är berikat med bland annat hyaluronsyra och C-vitamin-komplex som fuktar, ger huden ny glöd och boostar cellförnyelsen. Den lätta och flytande konsistensen gör att serumet snabbt tas upp och ger intensiv fukt.

Tack vare den unika formulan är serumet ett bra komplement till båda våra antiage-krämer och våra fuktgivande dagkrämer. Och du kan använda serumet under din föredragna fuktkräm för extra fukt och vård.

Vill du skämma bort din hud kan du pröva Biotherms Life Plankton Sheet Mask. Masken lugnar, ger förnyad glans och fuktar intensivt, och lämnar din hud silkeslen. Använd masken efter ansiktsrengöring och låt verka i åtta minuter. Massera därefter överflödig produkt in i huden.

BIOTHERM INTRODUCERAR CERA REPAIR BARRIER CREAM

läs mer