DIN GUIDE TILL SOLSKYDD

Sol och sommar är livet! Om du vill få ut det mesta av din tid i solen är det viktigt att du skyddar huden mot solens strålar. Läs varför solkräm är ett oumbärligt måste under sommarhalvåret och hitta din favorit bland Biotherms solkrämer.

Med vår och sommar följer lyckligtvis den varma solen som har varit saknad under de kalla och mörka vintermånaderna. Vi behöver alla solens strålar för att få tillräckligt med D-vitamin, hålla oss friska och öka vår energinivå. Men vår- och sommarsolen är extra stark mot huden och det är viktigt att vi vistas i solen med försiktighet, och alltid med solskydd.

Utöver skugga och en solhatt är solkräm ett av de mest verkningsfulla sätten att skydda huden mot solen strålar. Med en solkräm kan du undvika solbränna och förebygga solskador och rynkor.

HUR FUNGERAR EN SOLKRÄM?

Även om solen är bra för kropp och själ tål vi inte obegränsade mängder av den, oavsett om vi är hemma i Sverige eller på semester söderut. Solens strålar består nämligen av ultraviolett ljus som kallas för UVA- och UVB-strålning, och det är de strålarna som kan ge rodnad och solbränna om vi inte skyddar huden.

Solkräm fungerar genom att skydda huden mot de skadliga strålarna från solen. Redan under vårmånaderna är det viktigt att ha en solkräm nära till hands som kan skydda huden i ansiktet mot den starka solen.

VILKEN FAKTOR SKA DU ANVÄNDA?

Solkrämer kommer med olika solskyddsfaktor som indikerar dess förmåga att blockera solens strålar. När du ska hitta en solkräms solskyddsfaktor ska du kolla efter beteckningen SPF, som står för ’Sun Protection Factor’.

Den rätta solskyddsfaktorn för dig avgörs av din hudtyp och var i världen du befinner dig i solen. Om du har tendens till att lätt bli röd ska du gärna ha en mellan eller hög solskyddsfaktor. Det samma gäller om du är på solsemester söderut där solens UV-strålar är mera intensiva.

Ju känsligare din hud är för solen, desto högre SPF ska du välja i din solkräm.

HITTA DEN PERFEKTA SOLKRÄMEN TILL DIG I SOMMAR

På Biotherm har vi skapat solprodukt-serien Waterlover som består av flera solkrämer och solsprayer som alla har ett bredspektrigt skydd mot solens UV-strålar.

I vårt sortiment hittar du bland annat svanenmärkta solkrämer och solkrämer till ansiktet som säkrar optimalt skydd av din hud utan att påverka livet i haven.

Hitta din favorit till ansikte och kropp.

TILL ANSIKTET

Biotherms Waterlover Creme Solaire Anti-Age är en solkräm särskilt framtagen för ansiktet och finns med SPF 30 och 50.

Solkrämen innehåller E-vitamin och antioxidanter som verkar läkande på huden och skyddar mot fria radikaler.

Detta solskydd lämpar sig för alla hudtyper och säkrar ett effektivt skydd mot både UVA- och UVB-strålar.

FÖR KROPP OCH ANSIKTE

Om du gärna vill hitta en solkräm som kan användas till både ansikte och kropp är Biotherms Waterlover Hydrating Sunmilk ett utmärkt val.
Denna fuktighetsgivande solkräm passar alla hudtyper och finns i SPF 30 och 50, och säkrar därmed ett högt skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Den lätta konsistensen gör att den snabbt tas upp av huden utan att lämna vita märken. Med Biotherms Waterlover Hydrating Sunmilk får du en allsidig solkräm som skyddar både ansikte och kropp.

SVANENMÄRKT SOLKRÄM

Biotherms första svanenmärkta solkräm, Waterlover Sun Milk, är framtagen för användare som vill skydda deras hud och visa hänsyn mot havsmiljön.

Därför har vi skapat en solkräm som består av en basisk formula med 97% bionedbrytbara* och miljötestade solfilter som har minsta möjliga negativ påverkan på havsmiljön.

Njut av en lätt, mjuk och vattenfast solkräm som absorberas i huden utan att lämna vita märken.

Solkrämen finns i både SPF 30 och 50. Den passar till alla hudtyper och kan användas både i ansiktet och på kroppen.

* 74 % bionedbrytbar produkt med filter

HUR MYCKET SOLKRÄM SKA DU ANVÄNDA?

För att säkra ett högt skydd mot solen räcker det inte med att bara tänka på solkrämens SPF, det är också viktigt att använda tillräckligt med solkräm. En tumregel är att lika mycket solkräm som ryms i handen ska användas över hela kroppen. Det ska med andra ord inte sparas om du vill skydda din hud på bästa möjliga vis och uppnå produktens angivna SPF.

Du får bäst verkan genom att smörja in kropp och ansikte före du vistas i solen. Om du är ute i många timmar är det också nödvändigt att du fyller på och smörjer dig med mer solkräm emellanåt. Allt beroende på hur mycket du svettas, badar och rör dig kommer du behöva smörja in dig igen med olika täta intervall. Så vart hän turen än bär, kom ihåg att din solkräm alltid är en bra och viktig följeslagare.

Njut av en solsäker sommar med Biotherm!