En hudvårdsrutin med Skin Cycling

Kväll 1

Den första kvällen går i exfolieringens tecken. Här handlar det om att rengöra huden och säkra en mild exfoliering och fukt.

 

Kväll 2

Den andra kvällen med skin cycling består av produkter med den aktiva ingrediensen retinol, som är känd för sin egenskap att skapa lyster och minska synlighet av rynkor och pigmentfläckar.

 

Kväll 3 och 4 

De sista kvällarna med skin cycling-metoden består av lugnande och vårdande hudvårdsprodukter som låter huden återställas efter användandet av aktiva ingredienser.

Idéen bakom skin cycling är att man genom denna metod undviker att applicera för många av de kraftiga hudvårdsprodukterna. Det är också ett bra sätt för att skapa en varaktig och effektiv hudvårdsrutin som stärker hudens skyddande barriär och genomfuktar huden. Det är ingen hemlighet att regelbundenhet är viktigt om du vill uppnå goda resultat med din hudvård. Och vilodagar ger din hud tid till att restituera.

En annan fördel med denna trend är att produkterna kan variera efter vilken hudtyp du har. Det betyder att du kan sammansätta din helt egna rutin med de produkter som bäst passar till din hud. Det viktigaste är dock att du använder produkterna regelbundet och att du följer Bowes rutinmässiga rekommendationer.

På Biotherm ar vi plockat fram några av våra favoritprodukter för att du ska få inspiration till hur en skin cycling- hudvårdsrutin kan se ut. Vi vet att det finns många individuellt anpassade hudvårdsrutiner, men som hjälp att komma i gång med skin cycling kan du hitta inspiration i vår guide.

Kväll 1 - Exfoliering

Första kvällen med din skin cycling-hudvårdsrutin handlar om att avlägsna döda hudceller och rutinen bör därför bestå av exfolierande produkter. Det kan exempelvis vara en ansiktspeeling, ansiktsvatten/toner och rengöring. Första kvällens rutin avslutas med ett fuktighetsgivande serum, ansiktskräm och ögonkräm.

Steg 1

Vi rekommenderar att du börjar dagen med att rengöra din hud och sedan duttar den torr. En ren hud är alltid den bästa utgångspunkten för en bra hudvårdsrutin.

För att rengöra huden kan du exempelvis välja Cera Cleanser Cream to Foam. Det är en ansiktsrengöring som rengör huden skonsamt och lämnar den mjuk och behaglig.

Formulan innehåller en kombination av Life Plankton + bioceramider + niacinamid för en lugnande verkan på huden. Denna ansiktsrengöring rengör utan att uttorka din hud tack vare den unika kräm-till-skum konsistensen. Produkten passar känslig hud.

steg 2

Vi rekommenderar att du efter rengöring applicerar en exfolierande produkt.

Det kan exempelvis vara Biotherm Life Plankton Mild Creamy Peel, som är en exfolierande ansiktspeel med en lätt krämtextur. Det är en mild peel som innehåller vår unika och återuppbyggande signaturingrediens Life Plankton med probiotiska fraktioner och vårdande skvalan. Bägge ingredienser har naturligt ursprung.

Life Plankton Mild Creamy Peel passar känslig hud och exfolierar föroreningspartiklar från huden utan att irritera den. Huden lämnas omedelbart fräschare och jämnare.

steg 3

Efter peel rekommenderar vi att du tillför ansiktsvatten eller toner som bidrar med fukt.

Prova exempelvis Biotherms Purifying Lotion som är en 24-timmars fuktgivande skintonic som gör huden redo för din hudvårdsrutin. Denna toners formula gör att smuts och partikelföroreningar får svårare att fästa på huden. Purifying Lotion rekommenderas till normal och kombinerad hud.

Om du har torr hud rekommenderar vi att du i stället använder Biotherms Biosource Softening Toner, som är framtagen särskilt för torr hud.

Gemensamt för bägge skintonics är att de innehåller vår signaturingrediens Life Plankton som bland annat stärker hudens naturliga barriär och bidrar med fukt och förnyad lyster.

steg 4

Efter ansiktsvatten appliceras ett serum. Ett exempel på ett serum som ger fukt är Biotherms Life Plankton Elixir Serum.

Detta är ett återuppbyggande serum för alla hudtyper och åldrar och det passar även känslig hud. Ett steg i varje hudvårdsrutin för en vacker och välvårdad hud.

Life Plankton Elixir Serum innehåller 5% Life Plankton probiotiska fraktioner som är Biotherms aktiva signaturingrediens med naturligt ursprung, känt för sina återbildande egenskaper. Därutöver innehåller serumet fuktgivande hyaluronsyra och C-vitaminkomplex som ger glöd.

steg 5

Efter serum appliceras en fuktighetsgivande ansiktskräm.

Här kan du prova Biotherms Aquasource Hyalu Plump som är en fräsch och fuktgivande gel för normal och kombinerad hud. Hyalu Plump Gel innehåller både Biotherms signaturingrediens Life Plankton och hyaluronsyra.

Det betyder att Aquasource Hyalu Plump Gel genomfuktar och stärker huden, samt ger den en naturlig lyster.

steg 6

Första kvällen i skin cycling-rutinen avslutas med en fuktighetsgivande ögonkräm.

Här kan du prova Biotherms Aquasource Eye Cream som är en ögonkräm som likt vår Hyalu Plump har en gelkonsistens. Ögonkrämen har en svalkande verkan, får mörka ringar under ögonen att bli mindre synliga och fuktar huden runt ögonen.

Det är den perfekta avslutningen på den första dagen med hudvårdsmetoden skin cycling!

Kväll 2 – Hudvårdsprodukter med retinol

Kväll nummer två är förbehållen produkter som innehåller retinol, vilket är den ultimata hudvårdsingrediensen för en jämn och enhetlig hud. Retinol är en kraftfull ingrediens som bör introduceras gradvis i din hudvårdsrutin om du inte har använd produkter med retinol tidigare. Därför passar den perfekt i hudvårdsrutinen skin cycling, eftersom huden ges tid att ”vila” dagen efter.

Steg 1 + 2

Kväll nummer två liknar till en början den första kvällen. Här rekommenderar vi att du precis som i kväll nummer ett börjar med att rengöra din hud, varefter du duttar den torr.

När huden är rengjord appliceras din valda toner.

Steg 3

När huden är rengjord och toner har använts appliceras stjärnan för förbättrad hudkvalitet, nämligen retinol.

Här kan du exempelvis använda Biotherms Blue Retinol Night Serum, som är ett avancerat anti-age serum som synligt minskar rynkor, främjar hudens förnyelse och ger en enhetlig hud.

Blue Retinol består bland annat av 1% Life Plankton + 0,25% retinol, som är en kombination av den kraftfulla anti-age ingrediensen retinol och Biotherms signaturingrediens Life Plankton, för en optimal verkan som bidrar till huden förnyelse. För en förnyad och ungdomlig hud med ett friskt utseende.

Steg 4

Efter serum appliceras en fuktgivande ansiktskräm som sätter punkt för dag nummer två i din skin cycling-hudvårdsrutin.

Här kan du prova Biotherms Blue Pro-Retinol Cream, vilket är en fuktgivande dagkräm som hjälper med att minska fina linjer, rynkor och pigmentfläckar. Krämen ger fukt och fyllighet till huden samtidigt som att huden ser smidigare och fräschare ut och får förnyad lyster.

Krämen har en lätt konsistens som absorberas snabbt och har en lätt doft. Produkten passar till alla hudtyper.

Kväll 3 och 4 - Vilodagar

De sista två kvällarna i din skin cycling-hudvårdsrutin handlar om att låta huden återställas. Här är fukt nyckelordet och särskilt superfuktande ingredienser som hyaluronsyra och glycerin bör ingå i rutinen, som bidrar till en välvårdad hud. Aktiva ingredienser som passar för vilodagarna är exempelvis centalla asiatica och niacinamid.

Här kan du exempelvis använda Life Plankton Elixir Serum efterföljt av Aquasource Hyalu Plump, som introducerades den första kvällen i rutinen.

AQUASOURCE CICA NUTRI CREAM

Om din hud känns extra torr kan du med fördel byta Hyalu Plump mot vår Aqusource Cica Nutri Cream, som passar till torr hud. Denna kräm genomfuktar huden.

Den innehåller ingrediensen centella asiatica som är känd för sina lugnande och vårdande egenskaper, samt Biotherms unika signaturingrediens Life Plankton med probiotiska fraktioner.

CERA REPAIR BARRIER CREAM

För att stärka hudens naturliga barriär kan du med fördel prova Biotherms Cera Repair Barrier Cream, som är en ansiktskräm som stärker din huds skyddande barriär. Krämen passar alla hudtyper, även känslig hud.

Cera Repair dagkräm genomfuktar din hud, har en lugnande verkan på huden och förbättrar dess elasticitet.

Den lätta och silkeslena konsistensen absorberas snabbt och lämnar huden behaglig och med en härlig uppfriskande doft. Cera Repair innehåller ingredienser med naturligt ursprung som BioCeramider som hjälper med att stärka hudens egen barriär, samt Biotherms unika signaturingrediens, den regenererande Life Plankton med probiotiska fraktioner.

Börja dagen med solskyddsfaktor

Skin cycling-metoden innehåller bland annat produkter med retinol, vilka kan göra huden känsligare mot solens strålar. Varje dag utsätts huden för externa faktorer som föroreningar, vind och UV-strålar. Därför rekommenderar vi att avsluta din hudvårdsrutin om morgonen med en ansiktskräm med solskyddsfaktor.

URBAN UV DEFENSE

Upplev exempelvis Biotherms UV Defense Protective Hydrating Fluid SPF50+, som är en lätt och fuktgivande ansiktskräm med mycket högt solskydd. Den är lämplig för alla hudtyper och dess lätta formula gör den enkel att integrera i din dagliga hudvårdsrutin. Använd den som ett sista steg innan eventuell makeup. Så är du redo för dagen.

Upptäck Biotherms hudvårdsprodukter

Nedanför hittar du några av våra populära produkter som kan ingå i din skin cycle-hudvårdsrutin.