Drömmer du om en fräsch och välfuktad hud? Då är serum och ansiktskräm med hyaluronsyra en bra idé att tillföra till din dagliga hudvårdsrutin. Läs mer om ingrediensen och vilka egenskaper den har.

 

Det finns inget som en skinande och välfuktad hud. Dessvärre sjunker vår huds förmåga att behålla fukten i takt med att vi åldras. Därför är det viktigt att tillföra fuktgivande ingredienser som exempelvis hyaluronsyra till sin hudvård, som kan hjälpa med att upprätthålla hudens fuktnivå.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra, även kallat naturens egen fuktgivare, är en sockermolekyl som finns naturligt i vår kropp och hud. Den är särskilt känd för sin unika egenskap att binda fukten i huden, då den kan hålla över 1000 gånger sin egen vikt i vatten. Hyaluronsyrans fuktgivande och fuktbevarande egenskaper är dessutom med och bevarar hudens elasticitet och fasthet, i takt med att vår naturliga produktion av hyaluronsyra i kroppen sjunker.

Det är med andra ord helt rätt ingrediens för var och en som gärna vill minska ålderstecken och ge sin hud de bästa förutsättningarna för att bevara sin fyllighet och spänst längre tid.

Varför en ansiktskräm med hyaluronsyra?

I takt med att vår kropps naturliga tillverkning av hyaluronsyra sjunker blir vår hud motsvarande mer torr samt mister fyllighet och fasthet. Det är en fullkomligt naturlig del av att åldras, men med hyaluronsyra som del av din hudvårdsrutin får du ett utmärkt komplement till att motverka dessa begynnande ålderstecken.

Hyaluronsyra i hudvårdsprodukter understöder huden genom att:

1. Öka din huds fuktupptag 

2. Hjälpa din hud med att behålla fukten

3. Motverka torr, slapp och trist hud

Att tillföra serum eller ansiktskräm med hyaluronsyra till din ansiktsvård är därför något av det bästa du kan göra för dig själv om du gärna vill motverka ålderstecken tidigt och bevara din huds fasthet och spänstighet längre.

Vem kan använda hudvårdsprodukter med hyaluronsyra?

Serum och krämer med hyaluronsyra kan användas av alla, oavsett om du är ung och kämpar med oren hud eller äldre med smygande eller tydliga ålderstecken.

Det är en gynnsam ingrediens för alla som gärna vill ta väl hand om sin hud och förebygga de första ålderstecknen.

Ett serum eller ansiktskräm med hyaluronsyra är särskilt gynnsamt för dig som lider av torr, trist och slapp hud, då det verkligen är här som hyaluronsyra kan göra skillnad och kommer till sin rätt.

Hur används hyaluronsyra i ansiktsvård?

Hyaluronsyra kan användas på ren hud både morgon och kväll. Väljer du ett serum med hyaluronsyra ska det appliceras på rengjord hud och följas upp av en bra fuktkräm som kan försegla och hålla fukten.

Om du föredrar en enkel enstegs-rutin kan du också använda ansiktskräm med hyaluronsyra där du får fukt och fuktbindare i en och samma produkt. Det är helt upp till dig.

Aquasource Hyalu Pump Gel

Aquasource Hyalu Pump Gel från Biotherm är en fuktgivande gel-kräm för normal och kombinerad hud.

Den unika formulan består av hyaluronsyra och Aura Leaf, som bägge omedelbart tillför fukt till huden och lämnar den genomfuktad i upp till 48 timmar.

Denna ansiktskräm genomfuktar, stärker och ger huden naturlig glöd.

Life Plankton Elixir Serum

Om du önskar ett fuktgivande serum som är känt för sina återbildande egenskaper är Biothems Life Plankton Elixir helt rätt val.

Med dess unika formula framstår huden som förbättrad och starkare blott efter åtta dagars användning.

Serumet innehåller fuktgivande hyaluronsyra och C-vitamin komplex som skänker en vacker lyster till hudtyper av alla åldrar. Det är det perfekta valet för dig som saknar den rätta fuktighetsgivande grunden i din hudvårdsrutin.

UV Defense Protective Hydrating Fluid SPF50+

Med denna fuktgivande kräm får du fukt och högt UVA- och UVB-skydd i en och samma produkt. Krämen passar till alla hudtyper och appliceras som sista steg i din hudvårdsrutin på morgonen, före eventuell makeup.

Uppnå maximalt skydd mot vind, väder och föroreningar samtidigt som din hud förblir välfuktad, starkare och skyddad mot yttre påverkan.

Med Biotherms UV Defense Protective Hydrating Fluid SPF50+ kommer du uppleva en märkbar förbättring med en mjukare och mer fuktad hud redan efter första användningen. * Ditt säkra val för maximal fukt och solskydd.

*91% upplever att huden känns välfuktad.

YOU MAY ALSO LIKE