Det är ingen hemlighet att C-vitamin är en hudvårdsingrediens med massor av fördelar. Det är en potent antioxidant som stärker huden, stimulerar bildandet av kollagen och ökar cellförnyelsen. C-vitamin i hudvård kan hjälpa med att minska mörka fläckar, jämna ut fina linjer och skydda huden mot yttre faktorer, som miljöförorening och fria radikaler.

Det är därför ingen överraskning att C-vitamin är en populär ingrediens i hudvård världen över, särskilt i anti age-produkter.

Vi har samlat allt du behöver veta om supermångsysslaren C-vitamin här.

 

VAD ÄR C-VITAMIN?

C-vitamin finns naturligt i kroppen och är en viktig del av flera av kroppens processer, till exempel vid bildandet av kollagen. Den viktigaste källan till C-vitamin i kroppen kommer med maten, bland annat från citrusfrukter och grönsaker. Men C-vitamin används också i hudvårdsprodukter, som en verkningsfull anti-age ingrediens som ger huden lyster.

C-vitamin i hudvård kallas också för askorbinsyra och är en effektiv antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler, som bland annat uppstår när huden utsätts för sol och föroreningar.

De fria radikalerna är några av de faktorer som kan få vår hud att se grå och trist ut, och få den till att åldras snabbare. Och här kan C-vitamin vara en verkningsfull ingrediens till den mogna huden som behöver vitalitet.

HUR VERKAR C-VITAMIN I HUDVÅRD?

C-vitamin är en av de mest väldokumenterade ingredienserna inom hudvård tillsammans med retinol, hyaluronsyra och lipider. Och det med god grund.


C-vitamin är nämligen känt för sin egenskap att hjälpa med att förebygga och korrigera påverkan från fria radikaler. Därutöver kan C-vitamin hjälpa med att ljusa upp huden, minska fina linjer och ge huden mer lyster.


Om du vill ge din hud lite förnyelse, kan du därför med fördel välja att använda en hudvårdsprodukt som innehåller C-vitamin.

VEM KAN ANVÄNDA HUDVÅRDSPRODUKTER
MED C-VITAMIN?

De allra flesta kan gagnas av att använda en hudvårdsprodukt som innehåller C-vitamin. Särskilt hud som är åldrad, ser trist och tråkig ut eller ojämn hud, kan få glädje av C-vitaminens många goda egenskaper.

C-vitamin används av samma orsak i många anti age-produkter, eftersom den just kan reducera fina linjer, minska synligheten av pigmentfläckar och ge huden mer glöd.

DÄRFÖR ÄR BIOTHERMS C-VITAMIN SÄRSKILT VERKNINGSFULL

Det finns många olika typer av C-vitamin i hudvård. Den klassiska C-vitaminen i hudvård är askorbinsyra som tvivelsutan har dokumenterad verkan. Men just denna form av C-vitamin kräver i hög grad särskilda förhållanden för att vara stabil. C-vitamin kan nämligen lätt bli dålig och ineffektiv genom påverkan av solljus, oxidering och värme.

På Biotherm har vi flera produkter som innehåller C-vitamin komplex, som är ett derivat av C-vitamin som är mer stabil. Denna form av C-vitamin påverkas inte i samma grad av ljus, luft och varma temperaturer som askorbinsyra gör.

C-vitamin komplexet har en anti-fri-radikal-effekt och kan bidra med att skapa glöd.

LIFE PLANKTON ELIXIR SERUM FÖR EN STRÅLANDE HUD

Behöver din hud extra fukt och förnyad glöd, har Biotherm ett serum som kan hjälpa med att ge huden förnyat liv.

Biotherm Life Plankton Elixir Serum passar till alla åldrar och hudtyper, även känsliga. Serumet är utöver vitaminkomplex också berikat med Biotherms signaturingrediens Life Plankton med probiotiska fraktioner som har en lugnande verkan på huden, samt hyaluronsyra som fuktar huden.

Tillsammans ger det en fuktad, stärkt och synligt förbättrad hud med förnyad glöd på bara åtta dagar.

Life Plankton Elixir rekommenderas att användas på rengjord hud under din ansiktskräm för att stärka krämens vårdande verkan. Serumet appliceras enkelt med den medföljande pipetten. Fördela serumet över hela ansiktet och låt det tas upp av huden innan du fortsätter med din resterande hudvårdsrutin.

Du kan med fördel använda detta serum som det första steget i din hudvårdsrutin på morgonen på rengjort ansikte. Efter applicering av serumet kan du använda din föredragna dagkräm.

UPPTÄCK BIOTHERMS LIFE PLANKTON PRODUKTER